SCANDAL ÎN PARLAMENTUL DE LA BELGRAD: Un politician sârb a călcat în picioare steagul Croației

0
117

O delegaţie cu parlamentari croaţi a plecat mai devreme decât era programat din Serbia după ce un politician sârb i-a insultat şi a încercat să rupă un steag al Croaţiei, informează Reuters conform News.ro.

Şeful Partidului Radical Sârb (PRS), Vojislav Seselj, a luat un steag în faţa Parlamentului din Belgrad, l-a aruncat pe jos, a călcat pe el şi a încercat să îl rupă în timp ce adresa insulte delegaţiei croate, conform martorilor.

Ofiţerii de securitate au încercat, fără succes, să-i ia steagul, în faţa delegaţilor croaţi, care erau conduşi de Gordan Jandrokovic, şeful Parlamentului croat.

Vizita făcea parte dintr-un efort al celor două ţări de a-şi îmbunătăţi relaţiile care au rămas tensionate de când Croaţia a luptat într-un război de independenţă faţă de Iugoslavia la începutul anilor 90 în care au murit aproximativ 20.000 de persoane.

„Din cauza acestei acţiuni care a afectat puternic demnitatea Republicii Croate … am încheiat vizita”, a specificat parlamentul croat într-un comunicat. Vizita trebuia să se încheie joi.