spot_img
24.6 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăExterneScandal în guvernul israelian pe evreii americani

Scandal în guvernul israelian pe evreii americani

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat-o joi pe Tzipi Hotovely, ministrul său adjunct de externe, care a spus că evreii americani nu-și trimit copiii în armată și trăiesc „vieți confortabile”, relatează dpa.

- Reclama -

Afirmația făcută de Tzipi Hotovely vine în contextul unor dispute între guvernul israelian și mulți evrei americani, după ce Netanyahu a respins un plan de a construi un spațiu de rugăciune mixt, pentru femei și bărbați, la cel mai sfânt loc al iudaismului de la Ierusalim, Zidul Plângerii, în urma unor presiuni ale partidelor ultra-conservatoare din Israel.

„Premierul Benjamin Netanyahu condamnă afirmațiile ofensatoare făcute de Tzipi Hotovely privind comunitatea evreilor americani”, a precizat biroul de presă al lui Netanyahu, într-un comunicat.

„Evreii din diaspora ne sunt dragi și reprezintă o parte inseparabilă a poporului nostru. Nu putem tolera astfel de atacuri, iar afirmațiile sale nu reflectă poziția statului Israel”, se menționează în comunicat.

Într-un interviu acordat miercuri seară postului de televiziune i24, Tzipi Hotovely, membră a partidului conservator Likud al lui Netanyahu, a spus că evreii americani „nu-și trimit niciodată copiii să lupte pentru țara lor”.

„Mulți dintre ei au vieți destul de confortabile. Ei nu știu cum este să fii atacat de rachete”, a afirmat ea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img