spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăhighlightSCANDAL ÎN GORJ CU MIGRANȚII MUSULMANII LA BUMBEȘTI JIU: Un senator cere...

SCANDAL ÎN GORJ CU MIGRANȚII MUSULMANII LA BUMBEȘTI JIU: Un senator cere referendum: NU PUTEM ACCEPTA

-

ALDE Gorj solicită organizarea unui referendum în Bumbești Jiu, unde autoritățile au decis amplasarea unui centru pentru migranți în imediata apropiere a două școli și a unei fabrici de armament.

- Reclama -

Senatorul ALDE de Gorj, Dian Popescu, a transmis un comunicat de presă pentru FLUX 24 în care afirmă că solicită guvernului Cioloș să decidă de urgență mutarea acestui centru pentru refugiați într-o altă zonă, de preferat puțin populată.

Popescu afirmă că în actualul context mai ales după evenimentele recente din Germania Federală din Noaptea de Anul Nou această decizie nu poate fi acceptată.

În Bumbești Jiu trăiesc 8000 de locuitori. Autoritățile doresc aducerea în localitate a câteva sute de migranți musulmani.

Dacă vor fi aduse și rudele lor în curând vom avea în scurt câteva mii de musulmani în Bumbești, spune senatorul Popescu.

Mă delimitez de colegii mei, parlamentari de Gorj, care au încercat să minimalizeze amplasarea acestui centru de refugiați explicând că ar fi unul de rezervă.Sunt legat de Bumbești-Jiu, unde am fost singurul parlamentar care a luptat pentru redeschiderea spitalului. Deci nu pot rămâne nepăsător la soarta comunității din Bumbești. Consider că amplasarea unui centru de refugiați lângă unități școlare este un gest care pune în pericol siguranța copiilor noștri, afirmă Popescu.

Senatorul critică și decizia guvernului român de cazare a migranților în zone de pe litoralul României, 500 numai în Mangalia de exemplu.

Aceste inițiative vor pune în pericol și turismul, afirmă el.

Conform dezvăluirilor făcute miercuri de concernul german de media Deutsche Welle despre regulamentul de expulzare al refugiaților situația ar putea deveni periculoasă.Este revoltător că imigranţi care au comis delicte penale, chiar şi în mod repetat, nu pot fi expulzaţi. Oricine se îmbată şi face scandal în cârciuma din colţ este pedepsit cu interdicţia de a mai pătrunde în local. Cine aprinde focuri bengale pe stadion primeşte interdicţie. Refugiaţii şi solicitanţii de azil nu pot fi expulzaţi decât dacă ucid un om, a scris Volker Wagener, analist al trustului de presă finanțat de guvernul federal german, articol prezentat și de secția română a DW, mai spune senatorul de Gorj.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img