spot_img
28 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăArmataSCANDAL ÎN DC PE SIRIA/ Războiul lui Trump cu generalii și secretarul...

SCANDAL ÎN DC PE SIRIA/ Războiul lui Trump cu generalii și secretarul de stat american al apărării/ URMEAZĂ DEMITEREA LUI JAMES MATTIS?

-

Secretarul de stat american al apărării James Mattis și mai mulți șefi ai armatei s-au opus deciziei președintelui Donald Trump de a ataca Siria, dezvăluie Debka, un site israelian considerat nr.1 din punctul informațiilor militare și spionaj.

- Reclama -

Generalul  Joseph Danford și mai mulți șefi de arme i s-a fi opus lui Trump, dar în cele din urmă acesta și-a impus poziția.

Trump este perfect capabil să-l înlăture pe Mattis cu aceeași lipsă de ceremonie cu care l-a debarcat pe secretarul de stat Rex Tillerson luna trecută. Dar acest lucru nu va rezolva diferențele sale cu generalii cu privire la domeniul de aplicare al acțiunii militare americane în Siria. El va conta pe sprijinul puternic al succesorului lui Tillerson, Mike Pompeo, și al noului său consilier pentru securitate națională, John Bolton, pentru extinderea acțiunii militare americane din Siria, mai scrie Debka.

Noul secretar de stat Mike Pompeo şi-a consolidat reputaţia de promotor al unei linii dure, în funcţia sa anterioară de şef al CIA. Singurul care ar contrazice planurile şi metodele lui Trump  e James Mattis. Ministrul american al Apărării a declarat recent că nu deţine nicio dovadă palpabilă prin care atacul cu gaz sarin, de acum un an, de la Khan Sheikhun, să-i poată fi atribuit lui Assad chiar dacă, la vremea respectivă, ministrul american al Apărării şi-a lăsat extrem de mult timp pentru verificarea acestei acuzaţii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...