spot_img
18.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăArmataSCANDAL ÎN AMERICA DE SUD: Cine ar vrea o intervenție militară în...

SCANDAL ÎN AMERICA DE SUD: Cine ar vrea o intervenție militară în Venezuela

-

Mai multe ţări ale Grupului de la Lima au respins sâmbătă orice „intervenţie militară” sau „folosirea forţei în Venezuela”, la o zi după declaraţiile secretarului general al OSA, Luis Almagro, care nu a exclus această opţiune, relatează AFP și Agerpres.

- Reclama -

Unsprezece din cele 14 ţări care formează acest grup „şi-au exprimat preocuparea şi au respins orice demers implicând o intervenţie militară sau exercitarea violenţei, ameninţării sau folosirea forţei în Venezuela”, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul brazilian de Externe.

Cele 11 ţări sunt Argentina, Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexic, Panama, Paraguay, Peru şi Santa Lucia.

Grupul de la Lima, care mai include Canada, Columbia şi Guyana, a fost înfiinţat în 2017 pentru a ajuta la rezolvarea crizei din Venezuela, denunţând în acelaşi timp radicalizarea guvernului preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

Vineri, secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane, Luis Almagro, a declarat că nu trebuie exclusă nicio opţiune în Venezuela, în special o „intervenţie militară vizând răsturnarea regimului lui Nicolas Maduro” pe care l-a acuzat că a provocat cea mai gravă criză economică şi umanitară cunoscută de America Latină în ultimele decenii.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...