spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăArmataSCANDAL ÎN AMERICA DE SUD: Cine ar vrea o intervenție militară în...

SCANDAL ÎN AMERICA DE SUD: Cine ar vrea o intervenție militară în Venezuela

-

Mai multe ţări ale Grupului de la Lima au respins sâmbătă orice „intervenţie militară” sau „folosirea forţei în Venezuela”, la o zi după declaraţiile secretarului general al OSA, Luis Almagro, care nu a exclus această opţiune, relatează AFP și Agerpres.

Unsprezece din cele 14 ţări care formează acest grup „şi-au exprimat preocuparea şi au respins orice demers implicând o intervenţie militară sau exercitarea violenţei, ameninţării sau folosirea forţei în Venezuela”, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul brazilian de Externe.

- Advertisement -

Cele 11 ţări sunt Argentina, Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexic, Panama, Paraguay, Peru şi Santa Lucia.

Grupul de la Lima, care mai include Canada, Columbia şi Guyana, a fost înfiinţat în 2017 pentru a ajuta la rezolvarea crizei din Venezuela, denunţând în acelaşi timp radicalizarea guvernului preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

- Advertisement -

Vineri, secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane, Luis Almagro, a declarat că nu trebuie exclusă nicio opţiune în Venezuela, în special o „intervenţie militară vizând răsturnarea regimului lui Nicolas Maduro” pe care l-a acuzat că a provocat cea mai gravă criză economică şi umanitară cunoscută de America Latină în ultimele decenii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img