spot_img
15.9 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeSCANDAL ÎN ALDE: Vot de blam pentru un apropiat al lui Daniel...

SCANDAL ÎN ALDE: Vot de blam pentru un apropiat al lui Daniel Constantin

-

Delegaţia Permanentă a ALDE Constanţa i-a dat un vot de blam, duminică, preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Mircea Banias, căruia i s-a reproşat că nu a respectat statutul partidului şi i-a retras sprijinul politic consilierului judeţean Emil Banias, fratele parlamentarului, decizia privind soarta liderului organizaţiei urmând să fie decisă de Biroul Politic Naţional.

- Reclama -

Mircea Baniaș provine din fostul PC fiind un apropiat al lui Daniel Constantin.

Jean Paul Tucan, vicepreşedinte ALDE la nivel naţional, a declarat duminică după amiază, după încheierea Delegaţiei Permanente, că este pentru prima oară când această organizaţie se întâlneşte într-un for statutar şi când ”deciziile se iau statutar şi se votează de către toţi membrii partidului”.

”De ce am ajuns aici? Am ajuns aici din mai multe motive. În primul rând că statutul a fost călcat în picioare în mod repetat şi toţi membri s-au simţit cumva revoltaţi, înşelaţi şi nu cred că este normal ca un preşedinte de filială, eu vorbesc în numele meu ca vicepreşedinte la nivel naţional, un preşedinte de filială căruia noi toţi i-am acordat sprijinul să ajungă într-o funcţie de demnitate înaltă, să se comporte precum proprietar de SRL. (…) Dânsul a încălcat în mod conştient statutul punându-l pe domnul secretar Mangiurea să falsifice în repetate rânduri procese verbale de şedinţă, să nu convoace statutar şedinţele. Noi am aflat cu stupoare că au existat 7-8 procese verbale de şedinţă cu 7-8 membri în biroul judeţean, o nebunie”, a spus Jean Paul Tucan.

El a afirmat că Delegaţia Permanentă i-a dat un vot de blam lui Mircea Banias, preşedintele organizaţiei judeţene, şi a decis retragerea sprijinului politic pentru fratele acestuia, Emil, consilier judeţean.

“Votul de blam i l-am dat domnului deputat Mircea Banias şi retragerea sprijinului politic domnului Emil Banias. A fost un vot de blam în familie ca să nu se supere domnii. (…) Nu s-a respectat statutul, pentru că nu s-au organizat alegeri în localităţi, pentru că nu s-a respectat Biroul Judeţean, preşedintele a închis sediul partidului, a lipsit de la şedinţe”, a explicat Tucan.

Astfel, în urma votului de duminică, Emil Banias va pierde calitatea de consilier judeţean, iar soarta politică a lui Mircea Banias va fi decisă de către Biroul Permanent Naţional, el însă nu mai are sprijinul organizaţiei judeţene

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img