Scandal Ghinea-Dragoș Anastasiu

0
42

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, i-a dat o replică acidă lui Dragoș Anastasiu, președintele Coaliției pentru Dezvoltarea României, care îl criticase luni pentru lipsa de dialog cu mediul de afaceri, scrie G4 Media.

”Tocmai am avut o discuție cu Claudiu Năsui și consilierii mei despre PNRR; în procesul de lucru intens și integrare a propunerilor din aceste zile. Septimiu Szabo îmi povestea cum lucrează constant cu Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) și Bursa de Valori București pe o idee care ar putea ajuta, prin PNRR, la listarea mai multor companii românești la bursă. În paralel, au loc și discuții cu grupul BEI despre lansarea instrumentelor financiare. La toate acestea contribuția grupului de lucru pe fonduri europene din CDR este esențială… Poate dl. Anastasiu ar face bine să discute cu colegii înainte să dea comunicate de presă, mai ales despre fondurile europene”, a scris Ghinea pe Facebook.

Anastasiu criticase luni guvernul, semnând un comunicat de presă în calitate de președinte al CDR, aucâznd faptul că nu ia în seamă propunerile acestui sector în privința Planului Național de Redresare și Reziliență a României (PNRR), cadrul ce va gestiona cheltuirea celor 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru relansarea economiei.