Scandal financiar cu Țiriac în Spania

0
153

Luis Cueto, un reprezentant al Primariei Madrid, a anuntat ca negociaza diminuarea sumei de bani pe care i-o ofera anual lui Ion Tiriac pentru a pastra turneul de tenis in capitala Spaniei.
Tiriac incaseaza anual 12 milioane de euro din partea autoritatilor, insa Luis Cueto a afirmat ca in acest moment negociaza o micsorare a sumei cu 7 milioane de euro, scrie ziare.com.

„Consiliul Local plateste anual 12 milioane de euro si mi se pare prea mult cat ii dam. In acest moment renegociem contractul. Am fi de acord sa platim 5 milioane, adica cu 7 mai putin”, a spus Luis Cueto pentru cotidianul As.

Cueto a explicat apoi cum foloseste Tiriac banii si ce beneficii are primaria in schimbul acestei sume de bani.

„Primim cam 4 mii de bilete, pe care le impartim grupurilor sociale, in spitale, scoli si centre pentru imigranti. Din cele 12 milioane de euro, 5 sunt destinate premiilor.Vrem ca premiile sa fie egale atat pentru femei cat si pentru barbati. Daca vor sa plateasca barbatii mai bine, sa aduca bani din sectorul privat”, a adaugat Cueto.

Acesta a mai mentionat ca turneul lui Tiriac aduce in jur de 80 de milioane de euro orasului Madrid, insa spune ca sunt si alte echipe sau evenimente care aduc mai multi bani, fara ca municipalitatea sa fie implicata.

Contractul dintre Primarie si Tiriac a iscat un scandal urias in Spania, iar compania omului de afaceri a fost reclamata la Garda Financiara.