spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeScandal diplomatic între Ungaria și Suedia

Scandal diplomatic între Ungaria și Suedia

-

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto l-a convocat joi pe ambasadorul Suediei la Budapesta în legătură cu recentele afirmaţii critice ale unor miniştri suedezi la adresa Budapestei, relatează MTI şi Reuters citate de Agerpres.

- Reclama -

Ministrul de externe suedez Margot Wallstrom a declarat miercuri că premierul ungar Viktor Orban şi ministrul de interne italian Matteo Salvini încearcă să formeze o alianţă împotriva „democraţilor şi a stângii” în Europa.

La rândul său, ministrul migraţiei din Suedia, Helene Fritzon, a criticat politica Ungariei privind migraţia şi a sugerat că Budapesta ar trebui să-şi asume un rol în politica UE în materie de migraţie, menţionând că Suedia a găzduit cu entuziasm refugiaţi ungari în 1956.

„Guvernul suedez pro-migraţie a lansat un nou atac asupra Ungariei „, a declarat Szijjarto pentru MTI, insistând că Orban şi Salvini „luptă împotriva imigraţiei ilegale” şi că cei doi lideri „reprezintă voinţa poporului european”.

Szijjarto a criticat declaraţiile ministrului Fritzon care „a pus semnul egalităţii între refugiaţii ungari din 1956 şi migranţii ilegali”. El a insistat că refugiaţii ungari „au respectat legile naţionale şi internaţionale austriece şi au sperat să găsească în Austria o ţară care să-i găzduiască”. În schimb, migranţii ilegali „trec printr-o serie de ţări sigure, încalcă legi şi pun în pericol securitatea noastră”, a argumentat ministrul de externe ungar.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...