spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăExterneScandal diplomatic între Turcia și Bulgaria înaintea alegerilor de la Sofia: Bulgaria...

Scandal diplomatic între Turcia și Bulgaria înaintea alegerilor de la Sofia: Bulgaria și-a chemat ambasadorul de la Ankara

-

Premierul interimar bulgar Ognian Ghergikov a declarat vineri că ia măsuri pentru a preveni orice tentativă a Turciei de a influența alegerile anticipate de săptămâna viitoare din Bulgaria în favoarea unui partid politic care-i reprezintă pe etnicii turcii din această țară, relatează Reuters.

- Reclama -

Săptămâna trecută, guvernul l-a convocat pe ambasadorul Turciei la Sofia, Suleyman Gokce, după informații potrivit cărora un ministru turc a făcut campanie la Istanbul, unde trăiesc numeroși bulgari, pentru DOST, o nouă formațiune pro-turcă din Bulgaria. Joi, Sofia și-a chemat ambasadorul său din Turcia pentru consultări.

‘Este adevărat că există o anumită tensiune legată de unul dintre partidele politice, care primește sprijin din partea statului turc, însă luăm măsuri pentru ca acest lucru să nu mai continue’, a declarat premierul interimar bulgar Ognian Ghergikov pentru jurnaliști.

Bulgarii sunt chemați la urne pe 26 martie pentru a vota la alegerile legislative anticipate.

Încercând să reducă tensiunile cu Ankara, premierul Ghergikov a declarat că Turcia a încercat să influențeze și alte alegeri din Bulgaria după căderea comunismului în urmă cu 26 de ani, iar ‘acum, nu este nimic care să se întâmple în mod diferit’.

Mai mult de 400.000 de cetățeni bulgari trăiesc în Turcia, în timp ce numărul etnicilor turci care trăiesc în Bulgaria este estimat la peste o jumătate de milion din populația totală a țării de 7,2 milioane de locuitori.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...