spot_img
36 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeScandal de corupție la Vatican: Imobiliare de lux la Londra și fondul...

Scandal de corupție la Vatican: Imobiliare de lux la Londra și fondul privat al Papei. 5 oficiali din Curia Romana, suspendați din funcții

-

Papa Francisc a numit un recunoscut expert italian anti-mafia în funcţia de judecător suprem pe probleme penale al statului Vatican, în contextul unor informaţii privind un nou scandal major de corupţie, relatează DPA.

- Reclama -

La Vatican, Pignatone s-ar putea ocupa în curând de un caz major de corupţie, conform unor media italiene, printre care şi săptămânalul L’Espresso.

Conform unor informaţii apărute în presă, cinci oficiali din Curia Romană, administraţia centrală a Vaticanului, au fost suspendaţi miercuri din funcţie ca parte a unor investigaţii privind tranzacţii financiare ilegale în valoare de milioane de euro.

Directorul serviciului de monitorizare financiară de la Vatican (AIF), Tommaso Di Ruzza. se numără printre cei suspendaţi, alături de monseniorul Mauro Carlino, un fost consilier al cardinalului de rang înalt Angelo Becciu.

Ancheta vizează investiţii în imobiliare de lux din Londra şi folosirea de bani pentru fondul personal de caritate al Papei, au scris L’Espresso şi alte publicaţii.

Vaticanul nu a făcut alte comentarii asupra acestui caz în afara unui comunicat transmis marţi conform căruia procurorii de la Vatican au confiscat documente şi materiale electronice de la birouri ale Curiei şi AIF.

Raidurile sunt parte a unor investigaţii privind „operaţiuni financiare derulate de-a lungul timpului”, semnalate în vară de banca Vaticanului, IOR, şi de auditul de la Vatican, se mai arată în comunicat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...