spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăActualitateScandal cu consiliera ministrului mehedințean al Energiei: Unsă în Fondul de Investiții...

Scandal cu consiliera ministrului mehedințean al Energiei: Unsă în Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român

-

Adunarea generală a acționarilor din Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, în care statul are 20% din titluri, a numit-o în data de 7 octombrie 2020 în funcția de membru al Consiliului de Administrație pe Irina Ursu, consilieră pe zona de comunicare la cabinetul ministrului energiei. Virgil Popescu, ministrul de resort, spune că a dorit să fie numită o persoană de la cabinet pentru că dorește să fie cu ochii pe investițiile de un miliard de dolari promise de kazahi, transmite Libertatea.

- Reclama -

Irina Ursu nu are studii de energie, petrochimie sau managementul afacerilor. Este membră PNL Sector 4 și consiliază de trei ani parlamentari ai aceluiași partid pe probleme de comunicare. A studiat jurnalism, a fost ziaristă, iar potrivit profilului de pe Linkedin este specialistă în comunicare politică. 

Născută în 1985 în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, Irina Ursu a absolvit jurnalismul în anul 2007 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar în 2016 a terminat un master de jurnalism politic la Universitatea București, potrivit profilului său de Facebook. A lucrat în trecut la Ziare.com (2008-2012), iar între 2012 și 2013 a activat la TVR.  Între 2012 și 2015 a lucrat la Context Politic, în vreme ce între 1 octombrie 2015 și 31 martie 2016 a fost redactor-șef la Politic Scan, o secțiune a site-ului Stiripesurse.ro.
Din februarie 2017 până în prezent este consilier parlamentar. Între septembrie 2018 și decembrie 2020 a fost consilier la cabinetul vicepreședintelui Camerei Deputaților. În același timp, din noiembrie 2019 până în decembrie 2020 a fost, part-time, consilier la cabinetul ministrului economiei, Virgil Popescu. Odată cu divizarea acestui minister, Ursu l-a urmat pe Virgil Popescu la Ministerul Energiei, unde este tot consilier part-time.

Contactat de Libertatea, Virgil Popescu, ministrul energiei, spune că a dorit să fie numit cineva de la cabinetul său pentru a putea supraveghea investițiile promise. „La nivelul investițiilor ce trebuie realizate de fond există un comitet la nivelul ministerului ce conlucrează cu partea kazahă, condus de secretarul de stat Niculae Havrileț. Numirea în conducerea fondului o face Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), care este companie deținută de Ministerul Energiei. Evident că am fost la curent cu numirea dânsei”, a spus Popescu.

Numirea vine în contextul scandalului numirilor politice făcute de către reprezentanți ai PNL în mai multe instituții sau companii ale statului, notează Libertatea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img