spot_img
30.9 C
București
duminică, iulie 3, 2022
AcasăDezvaluiriScandal cu bani în ALDE: Cât de golan să fii

Scandal cu bani în ALDE: Cât de golan să fii

-

Situație explozivă în filiala ALDE Timiș, după excluderea unor membri de partid. Vicepreședintele CJ Timiș, Traian Stancu, consilierul județean Nistor Geană și Sorin Karagena l-au acuzat pe Marian Cucșa, deputat și președinte al filialei Timiș, că i-a exclus invocând neplata cotizației la partid, când, de fapt, tocmai partidul a refuzat să emită chitanțe în ultimii trei ani. Cei trei au acuzat că deputatul ALDE le-ar fi cerut sume de bani, scrie Express de Banat,

- Reclama -

Practic, ALDE a retras sprijinul politic lui Stancu și Geană, care ar urma să-și piardă calitățile de vicepreședinte CJ, respectiv consilier județean. Karagena ar fi fost următorul pe listă, care putea să-i ia locul lui Geană. Acuzațiile celor trei merg și asupra lui Daniel Chițoiu, secretarul general ALDE. Traian Stancu a precizat că mai mulți membri de partid îl vor da în judecată pe Marian Cucșa.

Îmi doresc ca autoritățile locale să aibă un cuvânt de spus și declar deschis războiul între autoritățile locale și autoritățile naționale. Acei domn Chițoiu există în fiecare partid, acele cozi de topor de care se folosesc, vorbeam de deputatul Cucșa, există în fiecare partid și votul nostru este practic aruncat la gunoi de un domn Chițoiu care nu a fost votat de nimeni, a fost numit de către Călin Popescu Tăriceanu. Acest Chițoiu îi va distruge partidul. Am aflat că nu mai sunt vicepreședinte aproape de la portarul instituției. Nistor Geană nu a fost primit în ședință astăzi. Sunt mai mulți colegi care vor să îl acționeze în instanță pe domnul Cucșa, să-i restituie banii. Nu se poate, tu, unul care ai furat bani de la colegi, tu să le spui că sunt dați afară pentru că nu au dat banii. Nu există nicio chitanță pe o perioadă de trei ani în care cineva spune că am plătit cotizația. El poate să dea tot partidul afară pe motiv că nu a plătit cotizația”, a declarat Stancu.

Nistor Geană merge mai departe cu acuzațiile, că i s-ar fi promis indemnizația de consilier județean dacă demisionează să facă loc altora în CJT. „Anul trecut, colegi din partid au făcut presiuni asupra mea și asupra domnului vicepreședinte să ajutăm anumite primării cu fonduri, care să ajungă la oameni ai partidului ALDE. Eu nu am fost de acord, iar de atunci Marian Cucșa a început să facă presiuni constante asupra mea. Mi-a cerut să demisionez și să las pe altul să ridice zona. Nu am fost de acord, este vorba, în primul rând, de imaginea mea. De ce să cedez locul unuia cu activitate zero. Mi s-a promis că nu voi pierde acei bani dacă voi demisiona, că voi primi în continuare 1.000 de lei indemnizația de consilier. Asta înseamnă că eu pot să fiu cumpărat cu 1.000 de lei, pe care mi va da domnul Cucșa”, a precizat Geană conform sursei citate.

Sorin Karagena a invocat că a dat bani mulți la partid, pentru care nu a primit chitanțe. „De mine au vrut să scape poate pentru a-i pune mai ușor pe următorii de pe listă. Am făcut contestație către partid. Unica acuză care mi se aduce este că nu am plătit cotizația de șase luni. Nu am primit banii de campanie. Am două facturi de 3.000 de lei către partid, neachitate de trei ani. Acei bani acopereau cotizația pe încă zece ani”, a precizat membrul de partid.

Traian Stancu a venit cu acuzații similare. „Sunt bani de recuperat. În campania electorală, noi am adus niște bani, în jur de 80.000 de lei, solicitați de Cucșa. A spus că îi va duce pentru campania centrală la București. L-am rugat să depună banii într-un cont, nu ne era teamă că ne ia banii, ci că nu se respectă legea, că e finanțare pe ascuns a partidului. Cucșa a luat banii și a spus că i-a dat cuiva, nu i-a pus într-un cont. Nistor Geană i-a dat 15.000 de lei și acum vii să spui că nu a plătit cotizația? Cât de golan să fii să spui așa ceva? Am martori că am plătit cotizația, i-am solicitat chitanță. Timp de trei ani de zile nu există niciun document. După ce faci măgăria asta, îi dai afară din partid pe ăia pe care i-ai escrocat, pe motiv că nu au plătit cotizația. După acest mandat, i se va termina și această chestiune. Lumea nu are încredere în el. Nimeni nu dă doi bani pe Cucșa”, a mai spus Stancu.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...