spot_img
13.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăSocialScandal cu bănci de 3 milioane de euro la Primăria Capitalei. Nicușor...

Scandal cu bănci de 3 milioane de euro la Primăria Capitalei. Nicușor Dan: Vă bateţi joc de noi? Vă rog să părăsiţi sala în acest moment

-

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, i-a cerut lui Răzvan Niţu, directorul economic al ALPAB, să iasă din sala de şedinţă unde se discuta bugetul pe 2021, după ce l-a întrebat ce preţ are o bancă, iar acesta i-a răspuns că 5.000 de lei. Mai mult, a precizat că Bucureştiul ar avea nevoie de 3.000 de bănci „Vă bateţi joc de noi?”, l-a întrebat Nicuşor Dan, potrivit unor surse politice. Nitu a fost adus în adiministraţia Capitalei de Gabriela Firea.

- Reclama -

Discuţiile referitoare la bugetul Capitalei pentru 2021 au dus şi la momente tensionate. Când s-a vorbit de achiziţii, Nicuşor Dan l-a întrebat pe directorul economic al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Răzvan Niţu, cât costă o bancă în general. Răspunsul venit a fost că 5.000 de lei, iar în Bucureşti ar fi nevoie de 3.000 de bănci, au precizat surse din participante la şedinţă pentru Adevărul.

„Vă bateţi joc de noi? Vă rog să părăsiţi sala în acest moment”, i-a cerut Nicuşor Dan lui Niţu. Prin urmare, suma solicitată de Niţu, persoană adusă în Primăria Capitalei de Gabriela Firea, pentru bănci, era de 15 milioane de lei, în condiţiile în care instituţia încearcă să facă economii. 

În 2016, Răzvan Niţu a fost numit şef al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Ulterior, a fost ales administrator special al RADET, în vara lui 2017. În anii următori, surse politice susţin că Niţu a mai trecut pe la companii din subordinea Primăria Capitalei, cum sunt Iluminatul Public, unde a fost director executiv, dar şi la ALPAB, unde e director economic.  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img