spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAnalizeScandal cu ANPC în Hunedoara: Prefectul liberal acuzat că joacă cu afaceriștii...

Scandal cu ANPC în Hunedoara: Prefectul liberal acuzat că joacă cu afaceriștii cu probleme

-

Recent, unele restaurante, magazine și un depozit de haine second-hand din județul Hunedoara și-au văzut activitatea suspendată ca urmare a abaterilor constatate în urma unor controale ANPC. Situația a devenit subiect de dispută politică după ce prefectul de Hunedoara a intervenit public, apărând agenții economici găsiți cu probleme și criticând măsurile comisarilor ANPC.

Aceste controale și măsuri, coordonate de președintele ANPC, Horia Constantinescu, au stârnit nemulțumire în rândul agenților economici implicați, aceștia plângându-se și contestând public măsurile dispuse împotriva lor.

- Advertisement -

Speculând situația politic, prefectul în funcție, Călin Marian, și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, ambii candidați PNL pentru funcții publice, au criticat vehement prezența comisarilor ANPC în Petroșani și măsurile dispuse de aceștia. Mai mult, unul dintre magazinele temporar închise, ca urmare a verificărilor comisarilor ANPC, aparține soției primarului Iacob-Ridzi, Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al sportului și tineretului.

Prefectul și primarul au invitat reprezentanții firmelor afectate la o întâlnire publică, criticând împreună controalele și măsurile ANPC. Halucinant este faptul că prefectul Călin Marian a sugerat că aplicarea legii este facultativă, susținând agenții economici în detrimentul respectării legii.

- Advertisement -

În replică, șeful ANPC, Horia Constantinescu, a explicat motivul aplicării măsurilor ferme, subliniind necesitatea respectării legii și protejării consumatorilor. Acesta a încurajat agenții economici nemulțumiți să conteste deciziile ANPC în instanță, subliniind că instituția pe care o conduce nu va negocia niciodată sănătatea și siguranța consumatorilor.
https://www.facebook.com/share/v/srkdkTqEWGHVES8T/
În plus, Constantinescu a subliniat că acțiunile ANPC nu au nicio conotație politică, ci se concentrează pe aplicarea legii și protejarea intereselor consumatorilor.

Cu toate acestea, prefectul Călin Marian pare să fi depășit atribuțiile sale, amestecându-se în deciziile unei instituții de control și punând presiune pe aceasta pentru a renunța la măsurile dispuse.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img