spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeSavant rus despre un nou potențial purtător al coronavirusului o dată cu...

Savant rus despre un nou potențial purtător al coronavirusului o dată cu apropierea verii

-

Odată cu apropierea verii, în orașe își va face apariția puful de plop, ce poate deveni un nou potențial purtător al noului coronavirus, favorizând răspândirea lui, a declarat doctorul în științe medicale, imuno-alergologul Nadejda Loghina conform Vești din Rusia.

În opinia ei, florile de plop reprezintă un factor puternic de amplificare a riscului de contaminare. Specialistul crede că, dacă până la mijlocul lunii iunie, epidemia nu va lua sfârșit, se va crea a ”o situație extrem de dificilă”. Pe de altă parte, la nivelul populației se vor agrava afecțiunile alergice ale organelor respiratorii, iar persoanele alergice vor intra în grupa de risc. Loghina a arătat că este vorba despre mai mult de 20% din populația planetei.

- Reclama -

Medicul a precizat că, în foarte scurt timp, va începe sezonul de înflorire, iar la persoanele predispuse la alergii se vor activa reacțiile de protecție ale mucoaselor. Ceea ce îi va face și mai vulnerabili la infectare. De aceea, aceste persoane trebuie să respecte toate măsurile de precauție.

Pneumologul șef al Rusiei, Aleksandr Ciucialin, consideră că epidemia va începe să scadă în Rusia pe la mijlocul lunii iunie, în timp ce epidemiologul șef al Ministerului Sănătății, Nikolai Briko, este de părere că numărul persoanelor infectate va începe să scadă în iunie-iulie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img