spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeSatul din Mehedinți care aduce mii de cehi la un mare festival...

Satul din Mehedinți care aduce mii de cehi la un mare festival rock: Povestea celor 3 frați cu ciorba cehească de burtă, coaste la cuptor (porție de un kilogram) plăcintă de cartof, tăiței lați cu afumătură și clătite de cartof

-

În Eibenthal, un sat din Mehedinti cu 200 de locuitori, trei tineri au avut curajul ca după terminarea facultății să amenajeze un bar și câteva camere de închiriat. Apoi au pus la punct trasee turistice între cinci sate învecinate, au organizat tabere și excursii spre localități îndepărtate din Munții Apuseni.

- Reclama -

Timp de câțiva ani au făcut ca un tren de 2000 de oameni să plece special din Praga spre acest sat pentru un festival pe care l-au organizat tot ei. În 2019 au deschis și un restaurant, de curând o fabrică artizanală de bere și un mic magazin în care să vândă produsele din zonă și gemurile, și ceaiurile pe care le produc tot ei. Povestea celor trei frați, gazdele de le Eibenthal Restaurant, Beerhaus and Penzion este un exemplu că și tu poți ajuta la creșterea satului pe care îl iubești și comunitatea de care ești mândru.Și un exemplu că nu realizăm cât de mult pot fi apreciate satele noastre, obiceiurile și bucatele. Dar te vei convinge atunci când vara și la sfârșit de săptămână nu vei găsi loc la masă dacă nu rezervi din timp.

La Eibenthal poti dormi într-o casă veche dar curată și confortabila si poți mânca, din păcate sau din fericire, cantități nu pentru cei care țin dietă. Poți să te plimbi pe dealurile din jur, pe traseul care leaga cele cinci sate cehesti sau să mergi 7 km până la Dunăre dar supa de usturoi sau ciorba cehească de burtă, coastele la cuptor (porție de un kilogram) te vor face să te simți pe malurile Vltavei. Bucătăria are la bază un meniu cehesc care ne amintește de poveștile bravului soldat Svejk, plăcinta de cartof, tăiței lați cu afumătură, clătite de cartof și este completată de rețete bănățene. Clătitele dospite de la desert sunt servite cu gemuri produse local și cu băuturi aduse special din Cehia, Kofola, Becherovka. Pe cât se poate, ingredientele sunt locale iar oamenii care te vor servi sunt din sat. (sursa: Grupul de acțiune locală)

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...