Sarkozy întâlnire cu ambasadorul României la Paris în ziua în care fost sa consilieră a fost arestată în scandalul Platini

0
58

Marţi, Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a anunţat că a avut o întrevedere cu fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, în aceeaşi zi în care a fost arestată o fostă consiliera de-a acestui, se arata într-o postare de pe Facebook a acestuia, de marţi, transmite b1.ro.

„Discuție densă în această dimineață cu fostul președinte francez Nicolas Sarkozy. O ocazie de a vorbi despre situația politică din Europa, Franța și România. Curios să afle detalii despre evoluția relației bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Franța, semnat cu ocazia vizitei lui la București, în februarie 2008”, a scris ambasadorul Luca Niculescu pe Facebook.

De precizat că în acelaşi dosar este suspect şi Claude Gueant, directorul de cabinet al fostului preşedinte al lui Sarkozy şi totodată fost ministru de Interne.

Luni, fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost arestat de poliţia franceză, împreună cu Sophie Dion, consilier sportiv al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy. Amândoi au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie ce priveşte atribuirea organizării Cupei Mondiale 2022 statului Qatar.