spot_img
2.4 C
București
joi, ianuarie 26, 2023
AcasăAnalizeSârbii din nordul Kosovo a opta zi pe baricade

Sârbii din nordul Kosovo a opta zi pe baricade

-

Sârbii din nordul Kosovo și Metohia sunt deja a opta zi pe baricade, unde își exprimă protestul din cauza arestării concetățenilor săi și incursiunii unităților speciale ale poliției kosovare în nordul provinciei, transmite RTV.

- Reclama -

Poliția kosovară a confirmat că joi la Kosovska Mitrovica l-a arestat pe Slađan Trajković, fost apartenent al poliției kosovare, care a părăsit serviciul când sârbii din nordul Kosovo și Metohia au părăsit instituțiile provizorii de la Priština. Înaintea lui a fost arestat Dejan Pantić, de asemenea fost apartenent al poliției kosovare.

Ieri, însă poliția kosovară a dezmințit că la Kosovska Mitrovica a fost arestat fostul polițist Zoran Mihajlović. Portalul Kosovo online anterior a publicat că încă un sârb, fost polițist, a fost arestat în nordul Kosovo și Metohia, menționând că este vorba de Zoran Mihajlović.
KFOR a confirmat că a primit cererea Guvernului Serbiei pentru reîntoarcerea până la 1.000 de apartenenți ai forțelor sârbe în Kosovo și Metohia, în conformitate cu Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate al ONU și a transmis că actualmente analizează cererea.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img