spot_img
25.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeSârbii din Kosovo au blocat autostrăzile

Sârbii din Kosovo au blocat autostrăzile

-

Situația din Kosovo și Metohija este foarte tensionată, a informat duminică postul de televiziune Kurir.

- Reclama -

Potrivit unui reporter Kurir din Kosovska Mitrovica (zona sârbă), situația din centrul administrativ din nordul Kosovo este tensionată, magazinele, cafenelele și restaurantele fiind închise, iar oamenii nu își părăsesc casele.

Traficul auto în raioanele de nord este blocat. Poliția din Kosovo a blocat punctul de control de la granița administrativă cu Serbia. Autostrăzile cheie din nordul Kosovo sunt blocate de baricade ridicate de sârbi.

Situația din Kosovo și Metohija s-a deteriorat dramatic duminică seara, după ce poliția din Kosovo a închis punctul de control de la granița cu Serbia. Ca răspuns, sârbii din nordul Kosovo au ieșit în stradă și au blocat autostrăzile cheie. Poliția și Forța Kosovo (KFOR), o forță internațională de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo, au fost duse pe podul de peste râul Ibar, care leagă părțile de nord și de sud ale Kosovska Mitrovica.

Kosovo va începe de luni să înlocuiască plăcuțele de înmatriculare auto sârbești și cărțile de identitate ale persoanelor aflate pe teritoriul său în zona sârbă cu plăcuțe și documente kosovare

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...