spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăMehedințiSârbii care lucrează în România cu contract individual de muncă pe o...

Sârbii care lucrează în România cu contract individual de muncă pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic sunt exceptați de la obținerea avizului de angajare

-

Cetățenii din Serbia, Republica Moldova și Ucraina care lucrează în România, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum nouă luni într-un an calendaristic, sunt exceptați de la obținerea avizului de angajare.

- Reclama -

Inspectoratul General pentru Imigrări al României a făcut aceste precizări în contextul unor modificări legislative care vizează și Ucraina, și Serbia.

Cetățenii acestor trei state – Moldova, Ucraina și Serbia – , care doresc să lucreze, în condițiile noilor prevederi, pot solicita viza de lungă ședere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.

În primul semestru al acestui an, Inspectoratul General pentru Imigrări a primit 1 777 de cereri de eliberare a unor avize de angajare pentru cetățeni provenind din Moldova, Ucraina și Serbia, dintre acesta 1 548 fiind avizate favorabil.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img