spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeȘantajul în serviciul extern de spionaj francez

Șantajul în serviciul extern de spionaj francez

-

Fostul director general al Direcției Generale pentru Securitate Externă (DGSE) a Franței, Bernard Bajolais, a fost acuzat de complicitate la o tentativă de extorcare, relatează Agence France-Presse, citând o sursă familiară cu situația. 

Bajolais, care a servit din 2013 până în 2017, a fost, de asemenea, acuzat de încălcare arbitrară a libertății personale de către o autoritate publică.

„Fostul CEO al DGSE, Bernard Bajolais, a fost acuzat în octombrie (2022 – n.red.) de complicitate în încercarea de a stoarce un om de afaceri care acuză serviciul de informații că a folosit constrângerea pentru a-i cere bani în 2016”, relatează agenția.

Potrivit sursei, în martie 2016, angajații DGSE de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, în timpul unei inspecții, au cerut omului de afaceri franco-elvetian Alain Dumesnil să plătească statului 15 milioane de euro, în timp ce i-au arătat fotografii ale omului de afaceri și ale familiei sale. Potrivit lui Dumesnil, a fost amenințat. Potrivit agenției, în octombrie 2022, când Bajolais a fost pus sub acuzare, acesta a spus că a dispus interogatoriul la aeroport, dar nu a intrat în detalii despre implementarea acestuia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img