spot_img
21.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăDezvaluiriȘantaj la șeful Securității Naționale de la Palatul Cotroceni

Șantaj la șeful Securității Naționale de la Palatul Cotroceni

-

Consilierii prezidențiali pe securitate națională sunt șantajați de fostul șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea, a afirmat fostul lider al PSD, Marian Vanghelie, duminică seară în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin.

Coldea încearcă să îi influențeze prin șantaj, atenție subliniez ȘANTAJÎNDU-I, fiindcă au avut o problemă  fie cu copilul, soția, mama, a afirmat Vanghelie.

Realizatorul emisiunii a făcut observația că un articol a apărut acum câteva zile pe site-ul g4media care aparține lui Dan Tăpălagă, susținător al binomului SRI-DNA. Articolul îl viza pe  șeful Departamentului Securităţii Naţionale de la Palatul Cotroceni,  consilierul prezidențial Ion Oprișor, care era acuzat de un procuror DNA, apropiat al Laurei Codruța Kovesi, că ar fi cerut mese gratuite de la DIPI, serviciul secret de la Ministerul de Interne. 

„D.I.P.I. s-a adresat şi Departamentului Securităţii Naţionale, din cadrul Administraţiei Naţionale, pentru a opina cu privire la punctul de vedere al C.S.A.T. (!?). Răspunsul negativ primit a fost semnat de către Oprişor Ion, consilier prezidenţial şi şeful Departamentului Securităţii Naţionale, membru al C.S.A.T., cel care, potrivit probelor administrate în dosarul nr. 20/P/2016 (dosarul prin care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea – n.r.), a apelat în scris la generozitatea conducerii D.I.P.I., pentru a asigura o masă de protocol, din fondurile operative ale D.I.P.I., faptă pentru care inculpatul Nicoale Gheorghe (fostul şef al DIPI – n.r.) a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul nr. 20/P/2016. Răspunsul formulat de către Oprişor Ion, care nu avea legitimitatea de a hotărî în locul C.S.AT., a fost formulat în termeni generali, fără a constitui un răspuns în concret la solicitarea DNA”, susținea Florentina Mirică.

Ioan Oprișor are mai multe probleme și Coldea încearcă să îl șantajeze, a susținut apoi Marian Vanghelie.

Procuroarea Florentina Mirică a vrut să îi trimită în judecată pe foştii şefi ai DIPI şi pe fostul ministru de Interne, Petre Tobă, într-un al doilea dosar penal privind cheltuirea fondurilor operative destinate descoperirii infracţiunilor de corupţie pe petreceri, băutură, lux şi protocol.  Pe 9 noiembrie, rechizitoriul ei a fost infirmat şi clasat de şeful ierarhic superior, procurorul Dănuţ Volintiru. Nemulţumită, Mirică a plecat din DNA la Parchetul Bucureşti.

Florentina Mirică a fost consiliera Laurei Codruța Kovesi.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...