spot_img
26.4 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeSANITAS în război cu guvernul: NU VOM ACCEPTA TĂIEREA SPORURILOR

SANITAS în război cu guvernul: NU VOM ACCEPTA TĂIEREA SPORURILOR

-

Federaţia Sanitas reclamă că Guvernul este hotărât să îşi asume răspunderea pe un pachet de legi cuprinzând modificări ce prejudiciază drepturile salariaţilor pe care îi reprezentă fără a consulta, în prealabil, în nicio formă partenerii sociali. „Nu vom accepta sub nicio formă modificarea modului de calcul a sporurilor salariaţilor pe care îi reprezentăm, raportarea lor la salariul de bază aflat în plată pentru fiecare funcţie fiind singurul pe care la acest moment îl considerăm corect şi echitabil”, arată Sanitas. Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii anunţă că au avut loc consultări cu sindicatele, timp de două zile, fiind discutate aspecte care vizează condiţiile de muncă, bugetul pe 2020, asigurarea veniturilor personalului sanitar, inclusiv realizarea unei analize pentru modificarea Regulamentului de sporuri care produce diferenţe între spitalele din subordinea MS şi cele din subordinea autorităţilor locale, transmite News.ro.

- Reclama -

Federaţia Sanitas afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri, că actualul Guvern încalcă în mod constant Legea dialogului social, la toate nivelurile.

„În fapt, Guvernul României este hotărât să îşi asume răspunderea pe un pachet de legi cuprinzând modificări ce prejudiciază drepturile salariaţilor pe care îi reprezentăm fără a consulta, în prealabil, în nicio formă partenerii sociali. Mai mult, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale pregătesc şi raportează impactul bugetar al modificărilor propuse în proiectele de legi ce urmează a fi asumate, fără să consulte organizaţiile sindicale reprezentative, într-un cadru organizat, legal şi echitabil”, spun reprezentanţii Sanitas.

Ei susţin că au loc „întâlniri semi-oficiale, cu reprezentanţi ai unor organizaţii nereprezentative, cu rezultate îndoielnice şi nerelevante pentru marea masă de salariaţi care merită, în contextul discuţiilor ample din spaţiul public, atât răspunsuri clare şi asumate cât şi asigurări referitoare la păstrarea drepturilor ce le revin”.

„În acest context, Federaţia SANITAS, care nu a fost consultată oficial şi instituţional referitor la nicio modificare pe care Guvernul intenţionează să o adopte privind salarizarea membrilor săi, declară că nu va abdica de la principiile sale în ceea ce priveşte protejarea drepturilor tuturor membrilor şi în ceea ce priveşte promovarea unui dialog social real, constructiv şi corect. Nu vom accepta sub nicio formă modificarea modului de calcul a sporurilor salariaţilor pe care îi reprezentăm, raportarea lor la salariul de bază aflat în plată pentru fiecare funcţie fiind singurul pe care

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...