spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeSancțiunile împotriva Rusiei lovesc puternic și Japonia

Sancțiunile împotriva Rusiei lovesc puternic și Japonia

-

Sancțiunile antiruse impuse de Japonia pot afecta 15.000 de companii japoneze, a informat luni ziarul japonez Asahi.

- Reclama -

Efectele negative sunt legate în primul rând de restricțiile la export și import. Atunci când a impus sancțiunile împotriva guvernului rus, guvernul Japoniei a fost ghidat de experiența anterioară a sancțiunilor asupra Coreei de Nord, impuse în urma programelor sale de rachete și nucleare. Cu toate acestea, potrivit lui Asahi, efectele negative ale sancțiunilor anti-ruse s-au dovedit a fi mult mai puternice.

- Advertisement -

Potrivit publicației, unul dintre cele mai importante obiective actuale ale Japoniei este descurajarea Chinei, iar Tokyo se așteaptă ca sancțiunile anti-ruse să contribuie la consolidarea cooperării sale cu Occidentul, menite să contracareze Beijingul.

Anterior, think tank-ul japonez Teikoku Databank a declarat că cel puțin 50,6% companiile japoneze se confruntă cu diverse dificultăți legate de achiziționarea de materii prime din cauza situației din Ucraina și a operațiunii militare a Rusiei în țară. În acest sens, peste 40% companii au crescut deja sau plănuiesc să crească prețurile în cursul anului fiscal curent, care a început în Japonia în aprilie.

- Advertisement -

Japonia a impus anterior mai multe pachete de sancțiuni Rusiei din cauza situației din jurul Ucrainei. Sancțiunile personale au vizat conducerea țării, oficialii și oamenii de afaceri. Listele negre conțin peste 700 de cetățeni din Rusia, Belarus, Republica Populară Lugansk (LPR) și Republica Populară Donețk (DPR), precum și peste 200 de companii și entități rusești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img