spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeSancțiunile au dus bugetul Rusiei pe excedent. Veniturile din petrol și gaze...

Sancțiunile au dus bugetul Rusiei pe excedent. Veniturile din petrol și gaze au crescut cu 37%

-

Sancțiunile nu au afectat execuția bugetului federal; în primele 9 luni ale anului 2022, excedentul bugetar a fost de 0,2% din PIB, a declarat marți ministrul Finanțelor Anton Siluanov, în ședința cabinetului.

- Reclama -

„Într-adevăr, sancțiunile și restricțiile nu au afectat execuția bugetului federal. Toate obligațiile sunt îndeplinite integral și neîntrerupt. La sfârșitul perioadei de raportare, bugetul federal a fost executat cu un excedent de 0,2% din PIB, sau peste 200 de miliarde de ruble (3,3 miliarde de dolari)”, a spus el.

Ministrul a menționat că în perioada de raportare veniturile s-au dovedit a fi mai mari față de anul trecut.

„Veniturile sunt, de asemenea, mai mari decât veniturile de anul trecut. Vedem că veniturile din acest an s-au ridicat la 19,7 trilioane de ruble (324 de miliarde de dolari) în nouă luni”, a spus Siluanov.

„Creșterea veniturilor sa datorat în principal veniturilor din petrol și gaze. Au crescut cu peste 37%. Anul acesta, situația cu prețul petrolului și gazelor a fost favorabilă, precum și o serie de modificări pe care le-am adoptat în legislația fiscală”, a spus el. .

În același timp, veniturile bugetare non-petrol și gaze au scăzut cu aproape 4% în primele nouă luni ale anului 2022.

„Veniturile non-petrol și gaze au scăzut ușor, ceea ce se datorează în primul rând modificărilor în livrările de import și schimbărilor în baza de impozitare. Reducerea veniturilor non-petrol și gaze a fost de aproximativ 4%”, a spus ministrul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img