spot_img
36.1 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăAnalizeSancțiuni occidentale împotriva crescătorilor de pisici din Rusia

Sancțiuni occidentale împotriva crescătorilor de pisici din Rusia

-

Federaţia Internaţională a Felinelor (FIFe) a condamnat joi invazia rusă în Ucraina şi s-a alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, impunând restricţii crescătorilor de pisici din această ţară, transmite EFE.

- Reclama -

„Conducerea executivă a FIFe este tulburată şi îngrozită de invazia Rusiei în Ucraina. Mulţi oameni nevinovaţi au murit, mulţi alţii au fost răniţi şi sute de mii de ucraineni s-au văzut obligaţi să-şi părăsească în grabă locuinţele pentru a-şi salva vieţile”, a anunţat organizaţia pe pagina sa de internet.

FIFe a menţionat că „nu poate accepta pur şi simplu aceste atrocităţi”, motiv pentru care a interzis importul şi înregistrarea pedigri-ului pisicilor crescute în Rusia şi a interzis participarea expozanţilor ruşi la târgurile internaţionale de specialitate ale organizaţiei.

Aceste restricţii au intrat în vigoare la 1 martie şi vor fi valabile până la 31 mai, cu posibilitatea unor eventuale revizuiri.

FIFe a explicat că, în prezent, mulţi ucraineni „încearcă cu disperare în aceste momente să-şi protejeze pisicile şi alte animale de companie în aceste circumstanţe dificile”.

„Ne bucură să aflăm că mulţi membri ai cluburilor FIFe din ţări vecine Ucrainei, precum Polonia, România, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova, îşi ajută prietenii ucraineni” care deţin feline, a adăugat organizaţia.

Anunţul a fost amplu comentat în Rusia, unde mulţi crescători de pisici au primit vestea cu un amestec de incredulitate, surpriză şi ironie.

„Este o prostie absolută. Se pedepsesc singuri. Dacă cluburile ruseşti care plătesc pentru participarea la expoziţii internaţionale nu vor mai veni şi îşi vor crea propria comunitate, atunci cea mai afectată va fi FIFe”, a declarat pentru publicaţia Gazeta.ru preşedinta Clubului Iubitorilor de Pisici din Moscova, Liudmina Makarova.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...