Șampanie franțuzească și corvetele lui Coldea

0

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, a fost văzut recent în compania consultanților români ai Grupului Naval, Ovidiu Z., la un restaurant de fițe, între sticle de șampanie și vin roșu. După modul în care era așezată lumea la masă, cu generalul SRI Florian Coldea în capul trebii, pare extrem de clar că este considerat un asset important în bătălia care să dă pentru corvetele de miliarde de euro. Decorat de francezi cu Legiunea de Onoare, generalul SRI Florian Coldea este bănuit că ar face jocurile francezilor de mai mult timp. Numai că acum o face pe față și pe bani, nu pe decorații. Știind toate acestea, apare întrebarea: Florian Coldea îl atacă pe ministrul Apărării Naționale? Și dacă da, cam câți arginți a primit?, scrie Evenimentul Zilei.

Informația publicată de Evenimentul Zilei indică un rol al lui Coldea în afacerea fregatelor, unde francezii de la Naval au câștigat contractul.

Însă Coldea a fost prezent și la sindrofiile olandezilor de la Damen, concurenții Naval.

Generalul-locotenent (r) Florian Coldea, fost prim-adjunct la directorului Serviciului Român de Informații a fost o apariție inedită la ceremonia de recepție a navei PNS Yarmook (F-271), construită la Damen Galați pentru Forțele Navale ale Pakistanuluiscria Umbrela Strategică în februarie 2020.

Coldea era îmbrăcat în uniforma de general SRI, care conform uzanțelor se folosește la Ziua Națională și la alte 2-3 ocazii speciale.

Fostul șef al operațiunilor SRI, îmbrăcat în uniformă, a fost prezent la momentul discursurilor și a participat la turul oficial al navei, împreună cu oficiali ai Forțelor Navale Române, Forțelor Navale pakistaneze și ai constructorului, mai scrie sursa citată.

Generalul-locotenent (r) Florian Coldea, fost prim-adjunct la directorului Serviciului Român de Informații a trecut în rezervă în ianuarie 2017.

Joi 13 februarie, la Santierul Naval Damen din Galati a fost lansata la apă prima navă militara de tip corvetă de ultima generatie, construită in Romania pentru armata Pakistanului. Printre persoanele invitate s-a aflat și fostul prim-adjunct al directorului SRI, gl.rz. Florian Coldea, care a venit in uniforma de general cu camasa alba si eghilet si a stat langa contraamiralul de flotila Mihai Panait, comandantul Flotei Romane, a scris pe facebook Ștefan Țrașcă. președintele Fundației Europene pentru Sănătate.

FORMER DEPUTY MINISTER OF ARMAMENTS?! Acesta a fost înscrisul din dreptul numelui generalului rz. Florian Coldea, de pe „lista persoanelor importante” participante la ceremonia de la Galați. Ar putea cineva sa vina cu informatii referitoare la prezenta in calitate de FORMER DEPUTY MINISTER OF ARMAMENTS a domnului gl.rz. Florian Coldea? , susținea Trașcă.