spot_img
9.2 C
București
miercuri, ianuarie 1, 2025
AcasăAnalizeSalvini: Ajunge cu deciziile luate doar la Paris şi la Berlin

Salvini: Ajunge cu deciziile luate doar la Paris şi la Berlin

-

«Ajunge cu deciziile luate doar la Paris şi la Berlin. Italia nu mai este dispusă să accepte toţi imigranţii care ajung în Europa», a scris pe Facebook ministrul Matteo Salvini şi a ataşat o scrisoare pe care a adresat-o omologului francez, Christophe Castaner. Între timp, SOS Méditerranée şi Medici Fără Frontiere au reluat operaţiunile de salvare a migranţilor ce încearcă să ajungă din Libia în Europa, pe Mediterană.

- Reclama -

Europa este în continuare divizată în ceea ce priveşte politica de primire a migranţilor.

- Advertisement -

Reuniţi joi la Helsinki, miniştrii de Interne ai Uniunii Europene nu au ajuns la un punct comun în ceea ce priveşte «mecanismul de solidaritate». Se încerca practic să se găsească o soluţie la problema vaselor cu imigranţi, interzise să acosteze pentru a debarca persoanele salvate în Mediterana centrală.

În scrisoarea adresată ministrului francez Christophe Castaner, Matteo Salvini dă asigurări că a observat la Helsinki „o poziţie foarte apropiată de cea exprimată de Italia în ceea ce priveşte o politică fermă de apărare a frontierelor externe, a UE şi a Schengen ».

- Advertisement -

„Numeroşi colegi au susţinut necesitatea de a fi reexaminată legislaţia privind salvarea imigranţilor, pentru a putea fi evitate abuzurile ce favorizează migraţia necontrolată şi ilegală, aşa cum apare într-un document întocmit de Italia şi Malta”, susţine Matteo Salvini,

În timpul reuniunii, Italia şi Malta au cerut debarcarea migranţilor în statele limitrofe ţărilor de origine, în centre de găzduire temporaă, în care aceste persoane să fie identificate.

Între timp, SOS Méditerranée şi Medici Fără Frontiere au anunţat că au reluat operaţiunile de salvare a migranţilor. SOS Mediteranée, cu nava Aquarius, a salvat din Mediterană aproape 30.000 de oameni. După o pauză de şapte luni, operaţiunile de salvare sunt reluate cu nava Viking.

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, în ultimii 5 ani, în Mediterană au murit înecate cel puţin 20.000 de persoane. Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, o persoană din 20 ce încearcă să ajungă din Libia în Europa, pe Mediterană, îşi pierde viaţa pe acest culoar maritim.

Sam Turner este responabilul cu operaţiunile pe mare şi în Libia al ong-ului Medici fără Frontiere. Într-un interviu acordat France Presse, el spune că ong-urile sunt constrânse să se supună statelor europene ce refuză să intervină pentru a salva vieţi şi le cere ca măcar să nu le mai «hărţuiască».

„Statele europene de coastă trebuie să ridice restricţiile impuse ong-urilor implicate în operaţiuni de salvare a migranţilor şi să le permită să îşi continue activitatea, fără să intervină, fără să le hărţuiască şi să permită debarcarea migranţilor, înregistrarea lor şi să le ofere asistenţă”, spune Sam Turner.

Ocean Viking este sub pavilion norvegian şi dispune de un echipaj format din 31 de persoane dintre care 13 salvatori şi 9 membri ai ong-ului Medici fără Frontiere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img