spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizeSalvini a salutat unitatea forțelor patriotice ungaro-austro-cehe împotriva unei Europe fără stânga

Salvini a salutat unitatea forțelor patriotice ungaro-austro-cehe împotriva unei Europe fără stânga

-

Partidul Ligii depune eforturi de ani de zile pentru ca tot mai multe partide să se alăture construcției unei alte Europe fără stânga, îi salutăm pe cei care și-au manifestat dorința de a face acest lucru, a scris liderul partidului de dreapta italian, Matteo Salvini pe pagina sa de socializare.

- Reclama -

Preşedintele Ligii a scris toate acestea după ce președintele Partidului Austriac pentru Libertate (FPÖ), Herbert Kickl, a anunțat duminică formarea unei noi alianțe a forțelor europene patriotice la Viena, împreună cu premierul Viktor Orbán, președinte al FIDESZ, și liderul partidului ANO din Cehia, Andrej Babis.
Matteo Salvini a subliniat că forțele de stânga au distrus Europa în ultimii ani. Liga depune eforturi de ani de zile pentru a implica cât mai multe partide în construirea unei alte Europe fără stânga, care nu sunt dispuse să o susțină pe Ursula von der Leyen. „Vrem să extindem cât mai mult posibil contururile unui grup puternic, patriotic, coeziv, care se opune căilor de ocolire”, a spus Matteo Salvini în postarea sa.
Partidul Liga, care în prezent este membru al grupului de partid european Identitate și Democrație (ID), a dat publicităţii un comunicat înaintea reuniunii de la Viena în care spune: „Împotriva aroganței de la Bruxelles”, care pretinde că nu s-a întâmplat nimic în ceea ce privește numirile în conducerea de vârf, în pofida alegerii cetățenilor, care nu așteaptă rezultatele alegerilor din Franța, „cel mai necesar este să unim forțele celor care vor să schimbe Europa și să ofere o alternativă forțelor rușinoase de stânga”. După cum a susținut în repetate rânduri Matteo Salvini, formarea unui grup mare cu unitatea patrioților europeni nu mai poate fi amânată, se mai arată în comunicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img