Preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat, marţi, că numărul de copii sub 14 ani care comit infracţiuni este în creştere.

“Din cauza sărăciei, din cauza abandonului, din cauza problemelor mari cu care se confruntă multe familii, asistăm şi la o creştere a numărului de copii sub 14 ani care comit infracţiuni”, a spus Alexandrescu, cu prilejul lansării Raportului privind respectarea drepturilor copilului în România (2019), care a fost realizat de Salvaţi Copiii şi Avocatul Poporului.

Ea a afirmat că, în doi ani, a crescut cu 60% numărul copiilor care au fost anchetaţi de Poliţie, pentru că au săvârşit diferite infracţiuni, în special pentru a-şi asigura cele necesare traiului de zi cu zi.

“Situaţia e critică, dar lucrurile se pot îmbunătăţi. Vrem să tragem un semnal oamenilor politici, mai ales că acum e un nou Guvern, se creează noi bugete şi strategii, este nevoie ca într-adevăr copilul să fie pus sus pe agenda politică. Dacă nu se alocă fonduri în această situaţie de criză, dacă nu se alocă fonduri majore, importante pentru a asigura dreptul tuturor copiilor la educaţie, la sănătate, la protecţie socială, vom continua tot aşa, să avem creştere economică, dar să nu reuşim să asigurăm un trai normal, decent, o dezvoltare corespunzătoare a copiilor”, a susţinut Alexandrescu.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?