spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăExterneSalah Abdeslam, arestat in Belgia, Franta cere extradarea rapida

Salah Abdeslam, arestat in Belgia, Franta cere extradarea rapida

-

UPDATE ORA 01.28 Poliția belgiană a procedat vineri la arestarea a cinci persoane în total, printre care Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atentatelor islamiste comise în noiembrie la Paris, în timpul unei operațiuni ce a durat patru ore, a anunțat, în timpul serii, parchetul federal belgian, informează AFP, Reuters și DPA, transmite Agerpres.

- Reclama -

Trei percheziții efectuate vineri după-amiază au condus la arestarea lui „Salah (Abdeslam)… Așa-numitul Monir Ahmed Alaaj, alias Amin Choukri, a fost arestat” de asemenea, a detaliat un purtător de cuvânt al parchetului federal belgian, Thierry Werts.

„Trei persoane au fost private de libertate: numiții Abid A., Sihane A. și Djemila M., toți membrii familiei care i-a oferit adăpost lui Salah”, a adăugat Werts într-o conferință de presă.

Salah Abdeslam a fost „ușor rănit”, a mai anunțat purtătorul de cuvânt, citat de agenția DPA.

Abdeslam a fost transportat la spital pentru o rană la picior, a adăugat Thierry Werts.

Abdeslam a fost transportat la spital pentru o rană la picior, a adăugat Thierry Werts.

Potrivit canalului public de televiziune RTBF, Abdeslam a fost dus la spitalul Saint-Pierre din sudul capitalei belgiene.

Potrivit canalului public de televiziune RTBF, Abdeslam a fost dus la spitalul Saint-Pierre din sudul capitalei belgiene.

Polițiști păzeau intrările unității medicale și controlau intrările și ieșirile.

„Așa-numitul Mounir Ahmed Alaaj, alias Amin Choukri”, a fost de asemenea „rănit ușor” și „transportat la spital pentru îngrijiri”, a adăugat purtătorul de cuvânt al parchetului.

Cele trei persoane care l-au găzduit pe Salah Abdeslam „vor fi de asemenea audiate de anchetatori și judecătorul va decide posibilitatea reținerii lor”, a mai spus el.

Salah Abdeslam a fost arestat în urma unei operațiuni a poliției în cartierul Molenbeek din Bruxelles — unde suspectul dat în urmărire generală locuia înainte de atentatele de la Paris.
„Un fals pașaport sirian, pe numele lui Mounir Ahmed Alaaj, precum și o carte de identitate belgiană falsă pe numele lui Amin Choukri, au fost găsite în timpul intervenției (de marți) la Forest”, în regiunea Bruxelles, a mai anunțat purtătorul de cuvânt.

Marți după-amiază, o echipă de șase anchetatori franco-belgieni s-a prezentat acolo pentru o percheziție de rutină și a fost întâmpinată în fața unui apartament cu focuri de armă automată.

Unul dintre cei trei bărbați din interiorul apartamentului, Mohamed Belkaid, un algerian de 35 de ani, a fost ucis de un trăgător de elită al poliției. Lângă cadavrul său au fost descoperite „un Kalașnikov și o carte despre salafism”, un steag al organizației Statul Islamic, „11 încărcătoare pentru Kalașnikov și foarte multă muniție”. Ceilalți doi bărbați au reușit să fugă.

Potrivit mass-media vineri, amprentele lui Salah Abdeslam au fost găsite în apartamentul percheziționat de poliție marți la Forest. Aceste dezvăluiri au precipitat intervenția poliției la Molenbeek, potrivit parchetului, citat de France Presse.

UPDATE ORA 22.52 Hollande se așteaptă ca Belgia să-l extrădeze „cât mai rapid posibil” pe Abdeslam în Franța

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...