spot_img
23.5 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăActualitateS-a aprobat scandaloasa directivă privind standardele energetice pentru toate clădirile din UE:...

S-a aprobat scandaloasa directivă privind standardele energetice pentru toate clădirile din UE: Nu mai poți vinde sau închiria locuințe care nu „îndeplinesc cerințele climatice”

-

Parlamentul European a aprobat directiva privind standardele energetice pentru toate clădirile din UE. Acesta prevede, printre altele, interzicerea vânzării și închirierii apartamentelor care nu îndeplinesc cerințele climatice. În practică, aceasta înseamnă termomodernizare forțată a locuințelor, scrie Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Directiva UE aprobată va obliga toți proprietarii de apartamente și case să efectueze renovări. Indiferent dacă clădirile sunt situate în Germania, România, Italia sau în altă parte a UE, acestea vor trebui adaptate în ceea ce privește eficiența energetică. Dacă se va dovedi că nu au fost renovate și adaptate la noile reglementări, nu vor putea fi vândute sau închiriate.

Potrivit portalului italian „ilParagone”, directiva prevede interzicerea închirierii și vânzării de proprietăți „care nu îndeplinesc cerințele claselor energetice” începând cu 2030. În practică, pentru proprietarii de apartamente și case, aceasta înseamnă necesitatea de a efectua lucrări de renovare costisitoare.

În Italia, dar și în România și Germania, majoritatea apartamentelor nu îndeplinesc în prezent noile linii directoare. Se estimează că costurile de adaptare la noile cerințe vor varia între 30.000 și 60.000 de euro pentru fiecare apartament. Cu toate acestea, multe familii nu au astfel de resurse financiare. Din cauza crizei economice legate de pandemia de coronavirus și războiul din Ucraina, multe gospodării se confruntă cu probleme financiare grave.

Multe familii se gândesc să-și vândă proprietatea pentru a-și îmbunătăți bugetul. Se preconizează că în curând, dacă vrei să scapi de apartament, mai întâi va trebui să cheltuiești o mulțime de euro pentru renovarea lui.

Potrivit experților în credite ipotecare, noul standard UE va duce la o criză pe piața imobiliară. Proprietarii care, de exemplu, cheltuiesc 50.000 sau 60.000 de mii de euro pentru a adapta apartamentul la noile cerințe, vor începe să crească prețurile. Potențialii cumpărători vor avea probleme în obținerea de împrumuturi pentru bunuri imobiliare scumpe.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img