spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeRussia Today și Moskovski komsomoleț: Ucraina a dislocat mii de militari în...

Russia Today și Moskovski komsomoleț: Ucraina a dislocat mii de militari în regiunea Odessa cu ținta Transnistria

-

Citând surse, postul de televiziune RT a anunțat, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, că Ucraina a dislocat mii de militari în regiunea Odessa. Sursa citată este de părere că ar putea fi pregătită o provocare împotriva Transnistriei, relatează Moskovski komsomoleț.

Potrivit acesteia, autoritățile locale din așezările Dacinoe, Kamenka și Razdelnaia au început încă din prima decadă a lunii martie să predea trupelor ucrainene hangarele în care se păstrează produse agricole. În aceste hangare s-au instalat efectivul militar soldații și tehnica de luptă ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

- Reclama -

Pe parcursul lunii aprilie, în aceste hangare au fost desfășurați aproape 4.000 de militari ucraineni. În același timp, la fiecare două-trei zile ei schimbă locul de dislocare.

Sursa citată de RT crede că în intervalul 9-15 mai, una dintre grupările armatei ucrainene se va deplasa în direcția Tiraspolului. Scopul – lansarea unei provocări armate pentru a distrage atenția forțelor ruse. O a doua grupare va încerca să ocupe depozitele militare din satele Kolbasna, din Transnistria.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img