spot_img
20.8 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăSpecialRussia Today e online în România, urmează pe tv

Russia Today e online în România, urmează pe tv

-

Siteul postului rusesc de televiziune în limba engleză Russia Today e online în România începând de vineri.  In rubrica Despre Noi, Russia Today România își exprimă scopurile: RussiaToday.Ro este un proiect editorial independent al cărui scop este schimbarea percepției publice față de Rusia din Rusia este o amenințare pentru Romania în Rusia este o oportunitate pentru Romania.

- Reclama -

russiaro

De asemenea se precizează că siteul este doar primul pas: Primul pas al acestui proiect este acest site. Deocamdată în variantă beta; forma și conținutul se vor îmbunătăți în timp. Pașii următori vor fi print și tv.

Russia Today (RT) este o televiziune ruseasca care își are sediul în Moscova. Russia Today pentru că autoritățile moscovite voiau un mijloc de comunicare în masă prin care să contracareze valul de critici, după ce Rusia s-a întors la autoritarism. Scopul era să descrie Rusia ca „un altfel de democrație”, și să sublinieze eșecurile Occidentului inegalități, rasism și abuz de putere.

Critici din interior

Liz Wahl la RT America

La 18 iulie 2014, prezentatoarea Sara Firth a demisionat de la Russia Today, subliniind într-un mesaj postat pe Twitter că nutrește un „respect uriaș față de mulți (membri) ai echipei”, dar că este „pentru adevăr”. Firth și-a anunțat demisia la aproape două ore după ce a scris în alt mesaj, postat tot pe Twitter, că prezentatorii RT „lucrează pentru Putin” și răspândesc „minciuni”, într-o conversație cu Polly Boiko, corespondentul RT London.Sara Firth a demisionat din postul de corespondent al Russia Today la Londra după ce a fost nemulțumită de modul în care RT a prezentat prăbușirea avionului Maleysian în Ucraina. Potrivit acesteia, politica RT despre criza din Ucraina este că orice s-ar întâmpla, întotdeauna cea vinovată este Ucraina.

Altă prezentatoare RT, Liz Wahl, a criticat și ea în mod public postul, anterior. Dar Wahl a demisionat în direct, declarând că nu poate să suporte un post care „spală acțiunile lui Putin” și care-i cere să „promoveze politica externă rusească”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img