spot_img
5.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeRușii vor să îi scoată pe americani din Troica extinsă pentru Afghanistan

Rușii vor să îi scoată pe americani din Troica extinsă pentru Afghanistan

-

Formatul de dialog cu privire la Afganistan, cunoscut sub numele de Troica extinsă, poate fi reformat într-un „cinci”, adică cu participarea Indiei și Iranului în locul SUA, a declarat pentru TASS secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Alexander Venediktov.

- Reclama -

El a amintit că Ministerul rus de Externe a purtat discuții cu Washington și Afganistan „în format bilateral, precum și în cadrul așa-numitei troici extinse, formată din trimiși speciali ai Rusiei, Chinei, SUA și Pakistanului”.

„Cu toate acestea, ținând cont de abordarea neconstructivă a SUA față de activitatea sa, a început să se contureze un mecanism cu cinci partide cu participarea Rusiei, Chinei, Pakistanului, Iranului și Indiei”, a spus Venediktov.

El a subliniat, de asemenea, consultările regulate ale secretarilor consiliilor de securitate sau ale consilierilor de securitate națională ai țărilor din regiune (India, Iran, Kazahstan, China, Kârgâzstan, Pakistan, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan) cu privire la problema afgană.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img