spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeRușii susțin că ucrainienii ar fi instrumentat un fake news la mall-ul...

Rușii susțin că ucrainienii ar fi instrumentat un fake news la mall-ul din Kremenciug: CE ARGUMENTE AU?

-

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a afirmat că a fost atacat centrul comercial ”Amstor” din Kremenciug (regiunea Poltava), unde, în interior, s-ar fi aflat civili. Canalul de pe rețeaua Telegram ”Război împotriva fake-urilor” susține însă că ar fi o diversiune ucraineană, scrie publicația Life.ru.

CE SUSȚIN RUȘII:

- Advertisement -

”Amstor” este situat la câțiva zeci de metri de halele Uzinei de mașini pentru construcția drumurilor – ”Dormaș”, o întrepindere din Kremenciug care face parte din industria de apărare a țării și unde, începând din 2014, este reparată tehnică de luptă pentru nevoile armatei ucrainene. Până la uzină duce o cale ferată, o ramificație ce pornește de la gara din Kremenciug, unul dintre cele mai importante noduri feroviare ale țării, care face legătura între centrul și vestul Ucrainei. Astfel, privind una dintre înregistrările video publicate pe Internet, privitorii au impresie că racheta a căzut exact peste uzină. În același timp, potrivit diferitelor surse, centrul comercial era folosit drept depozit pentru păstrarea tehnicii militare, la fel ca centrul comercial ”Retroville”, din Kiev (…)

Potrivit lui Zelenski, când s-a produs atacul, în interiorul centrului comercial s-ar fi aflat aproximativ 1000 de civili, dar parcarea din fața clădirii mall-ului era practic pustie, în timp ce în jur pot fi văzuți numeroși militari în uniforme ”pixelate” (tricourile standard al Forțelor Armate ale Ucrainei, genți de camuflaj) și cu arme automate. În plus, în imaginile postate pe rețelele de socializare de șeful statului nu sunt, practic, femei. Că mall-ul nu mai funcționa de mult o demonstrează și faptul că pe rețelele de socializare, la geolocalizare nu există fotografii cu vizitatori încă din luna martie, la fel cum nu sunt recenzii pe site-uri și pe hărți.

- Advertisement -

Mai târziu, ministerul rus al Apărării a precizat că lovitura de la Kremenchug a fost provocată de o armă de înaltă precizie pe un hangar cu arme primite din Statele Unite și țări europene, situat în zona Uzinei ”Dormaș”. Detonarea muniției depozitate acolo a dus la un incendiu într-un centru comercial „nefuncțional” din apropiere, a explicat ministerul.

În plus, după opinia analiștilor, centrul comercial adăpostea tehnica militară reparată la ”Dormaș” (…)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img