spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeRușii spun că i-au lichidat și pus pe fugă pe ucrainienii care...

Rușii spun că i-au lichidat și pus pe fugă pe ucrainienii care au arborat drapelul pe Insula Șerpilor

-

Un avion al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei a lovit Insula Șerpilor, unde militarii ucraineni au încercat să arboreze un drapel. Potrivit agenției TASS, care-l citează pe reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov, mai mulți soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) au fost lichidați, scrie Rambler.

Potrivit lui Konașenkov, în dimineața zilei de 7 iulie, militarii AFU au debarcat pe insulă și au făcut o fotografie cu drapelul.

”Un avion al Forțelor Aerospațiale ale Rusei a lansat imediat un atac cu o rachetă de mare precizie asupra Insulei Șerpilor, în urma căruia mai mulți militari ucraineni au fost lichidați. Cei rămași în viață au fugit cu barca lor în direcția așezării Primorskoe, regiunea Odessa”, a adăugat reprezentantul ministerului menționat.

- Advertisement -

Rambler amintește că, la 30 iunie, Konașenkov a anunțat că Forțele Armate ale Rusiei au părăsit Insula Șerpilor, într-un gest de ”bunăvoință. Potrivit spuselor sale, Rusia a decis să demonstreze restul țărilor că nu intenționează să împiedice scoaterea produselor agricole din Ucraina.

Deputatul Dumei de Stat din partea Crimeii, Aleksei Cerniak, a declarat că Insula Șerpilor rămâne sub controlul flotei și a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei. Operațiunea de retragere a trupelor a fost necesară pentru a salva viețile militarilor după ce Occidentului a trimis Ucrainei artilerie cu tunuri și sisteme de lansare multiplă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img