Rușii spun că ar fi descifrat genomul coronavirusului: Problema e că în Spania studiile indică modificarea în permanență, iar în Brazilia s-au descoperit 16 variații

0
286

Oamenii de știință ruși au reușit secvențierea totală a genomului de coronavirus, prelevat de la un pacient din Rusia, informează Ministerul Sănătății. Analiza a fost efectuată într-unul dintre centrele Institutului Național de Cercetare a Gripei ”A.A. Smorodințev”. Potrivit directorului interimat al institutului, Dmitri Lioznov, datele astfel obținute vor ajuta la dezvoltarea unor preparate. De asemenea, se va putea stabili cum a ajuns virusul pe teritoriul țării și cum a evoluat, informează ”Vedomosti” conform Vești din Rusia.

Datele genetice au fost descărcate în baza internațională de date EpiCoV GISAID. Pentru prima dată, virusul, pe atunci necunoscut, a fost descifrat și publicat, la 5 ianuarie, de oamenii de știință de la Centrul clinic de sănătate din Shanghai. La 29 ianuarie, genomul virusului din China a fost predat cercetătorilor din Rusia.

Și în alte țări specialiștii analizează variațiile locale ale coronavirusului. Oamenii de știință de la Universitatea din Valencia, în Spania, susțin că genomul virusului se modifică în permanență, iar în Brazilia au fost descoperite 16 variații. De altfel, mutațiile sunt cele care permit experților să urmărească răspândirea virusului, a arătat profesorul Fernando Gonzales pentru publicația El Confidential.