spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeRușii și criptomonedele: Minim 2 miliarde dolari pe cerere

Rușii și criptomonedele: Minim 2 miliarde dolari pe cerere

-

Firmele din domeniul criptomonedelor din Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt asaltate de cereri pentru lichidarea unor dețineri de monede virtuale de ordinul miliardelor de dolari din partea rușilor, care caută un refugiu sigur pentru averea lor, au declarat directori de companii și surse financiare.  Unii clienți folosesc criptomonede pentru a investi în imobiliare în Emiratele Arabe Unite, în timp ce alții doresc să folosească firme de acolo pentru a-și transforma banii virtuali în valută și a-i ascunde în altă parte, au spus sursele, potrivit News.ro.

- Reclama -

O firmă cripto a primit o mulțime de solicitări în ultimele 10 zile, de la brokerii elvețieni care au cerut să lichideze dețineri de bitcoin de miliarde de dolari, deoarece clienții lor se tem că Elveția le va îngheța activele, a spus un director, adăugând că niciuna dintre cereri nu a fost pentru mai puțin de 2 miliarde de dolari.

”Am avut vreo cinci sau șase în ultimele două săptămâni. Niciuna dintre cerei nu s-a concretizat încă – s-au răzgândit în ultimul moment, ceea ce nu este rar – dar nu am avut niciodată atât de mult interes”, a spus directorul, adăugând că firma sa primește în mod normal o solicitare pentru o tranzacție mare o dată pe lună. ”Avem un tip – nu știu cine este, dar a venit printr-un broker – și a spus ”vrem să vindem 125.000 de bitcoin”. Și eu zic: Ce? Sunt 6 miliarde de dolari, băieți. Și ei spun, ”da, îi vom trimite unei companii din Australia”, a spus directorul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...