spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeRușii pun pe butuci producătorii europeni de îngrășăminte

Rușii pun pe butuci producătorii europeni de îngrășăminte

-

Producătorii de îngrășăminte din UE se tem că fluxul de produse ieftine din Rusia ar putea amenința securitatea alimentară în Europa, scrie ziarul britanic Financial Times.

- Reclama -

„În acest moment suntem copleșiți de fluxul de îngrășăminte din Rusia, care sunt mult mai ieftine decât îngrășămintele noastre pentru simplul motiv că ei rușii plătesc puțin pentru gazul natural în comparație cu noi, producătorii europeni”, a spus directorul general. cel mai mare producător german de amoniac SKW Stickstoffwerke Piesteritz Petr Zingr.

- Advertisement -

El a adăugat că dacă factorii de decizie europeni nu iau măsuri, capacitatea de producție locală va dispărea.

Potrivit rapoartelor presei, importul unor tipuri de îngrășăminte rusești în Europa chiar a crescut pe fondul sancțiunilor după începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina .La rândul său, Benjamin Lakatos, CEO al companiei energetice elvețiane MET Group, care și-a anunțat în iunie intenția de a achiziționa o acțiune de control în producătorul baltic de îngrășăminte Achema, a avertizat că urmează „anii de criză” pentru industria europeană a îngrășămintelor. Potrivit acestuia, creșterea prețurilor la gaze și energie va afecta această zonă mai repede decât altele, întrucât 70-80% din costurile de exploatare ale unor astfel de companii provin din gaze naturale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img