spot_img
26.9 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăBasarabiaRusia va susține forțele politice din Moldova care se opun NATO

Rusia va susține forțele politice din Moldova care se opun NATO

-

Moscova speră ca acele forţe din Republica Moldova care susţin dialogul cu Rusia şi se opun aderării țării la blocuri politico-militare vor juca un rol mai mare în politica statului, a declarat secretarul de stat şi adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta, relatează independent.md.

- Reclama -

„Salutăm victoria acelor forţe din Republica Moldova care susţin relaţii de prietenie cu Rusia”, a declarat el, comentând rezultatele alegerilor din Găgăuzia, câștigate de Irina Vlah, susținută deschis de Moscova.

„Sperăm că politicienii care sunt împotriva pierderii suveranităţii Republicii Moldova şi a unirii ei cu România, care nu se grăbesc să intre în blocuri politico-militare şi au o viziune realistă asupra lumii, vor juca un rol mai mare în politica moldovenească”, a spus Karasin, potrivitTass.

Potrivit oficialului rus, o astfel de abordare va contribui la consolidarea relațiilor „interstatale” între Republica Moldova și Federația Rusă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...