spot_img
32.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneRusia va sprijini Siria pentru crearea unei coaliţii în lupta împotriva „Statului...

Rusia va sprijini Siria pentru crearea unei coaliţii în lupta împotriva „Statului Islamic”

-

Siria şi ţările din regiune trebuie să se unească în lupta împotriva grupării teroriste „Statul Islamic”, iar Rusia este gata să contribuie la stabilirea unui dialog între părţi, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în timpul întâlnirii cu ministrul de externe al Siriei, Walid Muallem, transmite Itar Tass, citata de Radio Romania Actualitati.

- Reclama -

„Cerem prietenilor noştri, inclusiv Siriei, să facă totul pentru stabilirea unui dialog contructiv cu toate ţările interesate de combaterea terorismului” – a declarat Putin. Şeful statului rus a adăugat că Rusia are relaţii constructive cu toţi cei care susţin în acest moment Siria. „Ştim că, uneori sau deseori, în relaţiile cu vecinii apar o serie de neînţelegeri, divergenţe, probleme cu caracter curent, însă în numele luptei împotriva răului comun trebuie să ne unim eforturile” – a declarat Vladimir Putin.

Potrivit afirmaţiilor lui, crearea unei coaliţii în acest sens nu este un lucru simplu, având în vedere toate problemele care au existat între ţări. „Dar dacă conducerea siriană consideră acest lucru ca fiind oportun şi posibil, noi vom face totul pentru a vă sprijini. Ne vom folosi de relaţiile noastre bune cu toate ţările din regiune pentru a încerca crearea unei astfel de coaliţii” – a declarat Vladimir Putin.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...