spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeRusia: SUA pregătesc scenariul Ucraina în Bosnia

Rusia: SUA pregătesc scenariul Ucraina în Bosnia

-

Ambasada Rusiei în Bosnia şi Herţegovina a declarat – duminică – că nu există niciun fel de invazie rusă în Ucraina şi a acuzat SUA de destabilizarea acestei ţări şi că i-ar pregăti acelaşi scenariu ca în Ucraina, relatează agenţia de presă Hina.

- Reclama -

Pe pagina sa de Facebook, Ambasada Rusiei la Zagreb reacţionează la o postare a misiunii diplomatice americane din Bosnia-Herţegovina pe Instagram, care citează responsabili ruşi afirmând înaintea agresiunii împotriva Ucrainei că nu va fi niciun atac şi că Occidentul răspândeşte o falsă propagandă avertizând despre acesta.

„Au minţit”, scrie ambasada SUA la Zagreb, citând declaraţii ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ale purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov şi ale ambasadorului rus la Washington, Anatoli Antonov.

„Ca de obicei, americanii mint. Pentru că nu există nicio invazie. În schimb, există o operaţiune militară specială de demilitarizare şi denazificare a regimului ucrainean”, a răspuns Ambasada Rusiei în Bosnia-Herţegovina pe Facebook.

Misiunea diplomatică rusă îi acuză pe americani de militarizarea Ucrainei prin „pomparea de arme pentru bandele criminale”.

Ambasada rusă sugerează indirect că SUA pregătesc pentru Bosnia-Herţegovina un scenariu similar celui din Ucraina şi că subminează UE ca rival strategic.

Washingtonul este cel care obstrucţionează dialogul cu Bosnia-Herţegovina, ridicând popoarele constitutive unele împotriva altora şi opunându-se înlăturării „protectoratului străin anacronic care este reprezentat de Oficiul Înaltului Reprezentant”, susţine ambasada Rusiei la Zagreb.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...