Rusia şi China au convenit, în cadrul unor consultări desfăşurate luni la Moscova pe problema securităţii strategice, să acţioneze împreună pentru a contracara ”revoluţiile colorate” şi ”încercările de amestec în afacerile interne ale unor state suverane”, potrivit unui comunicat al Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, citat de TASS.

”Statele trebuie să-şi respecte reciproc suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială, alegerea structurii politice şi sociale şi calea de dezvoltare. Este inacceptabil amestecul în treburile interne ale statelor şi impunerea voinţei altora. Ne pronunţăm împotriva încercărilor din exterior de schimbare a puterii şi a instituirii de sancţiuni unilaterale, în baza legislaţiei naţionale a unor state”, se arată în comunicatul menţionat dat publicităţii după consultările din capitala rusă dintre Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, şi Yang Jiechi, membru al Consiliului de Stat al Chinei.

Conform aceluiaşi comunicat, Patruşev a declarat că Rusia şi China, ca ţări care au suferit cele mai mari pierderi în Al Doilea Război Mondial, trebuie să se opună ”încercărilor de renaştere a nazismului şi de falsificare a rezultatelor războiului”. ”Este important ca toate statele să renunţe la gândirea învechită din perioada Războiului Rece şi să-şi formeze o nouă viziune a unei securităţi pe termen lung, indivizibilă şi comună, bazată pe cooperare”, a afirmat Patuşev, potrivit RIA Novosti.

Colaborarea dintre Moscova şi Beijing s-a intensificat în 2014, pe fondul sancţiunilor occidentale impuse Rusiei ca urmare a anexării Crimeii, după vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în China, în cadrul căreia a fost semnat un contract în valoare de 400 de miliarde dolari în domeniul gazelor naturale, aminteşte newsru.com, citat de agerpres.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?