spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăArmataRusia se laudă că a pus mâna pe o rachetă americană Tomahawk

Rusia se laudă că a pus mâna pe o rachetă americană Tomahawk

-

Rusia a intrat în posesia unei rachete de croazieră Tomahawk aparţinând forţelor militare ale Statelor Unite şi o va studia pentru a-şi îmbunătăţi propriile sisteme de apărare, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de postul american de televiziune CNBC.

Departamentul Apărării din SUA a declarat pentru CNBC că afirmaţiile Moscovei sunt „absurde”.

Un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării a declarat că o rachetă de croazieră Tomahawk neexplodată şi o rachetă de precizie, utilizate de SUA şi aliaţii lor în atacurile aeriene din 14 aprilie din Siria, au fost transportate la Moscova şi au început deja cercetările pe rachete, rezultatul urmând a fi folosit pentru îmbunătăţirea sistemelor militare ale Rusiei, relatează agenţia rusă TASS.

Unele dintre rachete nu şi-au atins ţinta, aparent din cauza unor erori tehnice, ceea ce a generat riscul de provocare de victime în rândul civililor şi distrugere a structurilor civile„, a subliniat oficialul rus.

Un purtător de cuvânt de la Pentagon a insistat că declaraţiile Rusiei sunt minciuni sfruntate şi că Moscova încearcă să distragă atenţia de la alianţa ei cu preşedintele sirian, Bashar al-Assad. „Este încă un exemplu al campaniei de dezinformare lansate de Rusia pentru a distrage atenţia de la complicitatea ei cu atrocităţile regimului lui Assad şi carnagiul civililor din vestul Siriei„, a declarat pentru CNBC Eric Pahon, purtător de cuvânt al Pentagonului. Rachetele Tomahawk sunt, după cum afirmă producătorul lor, firma Raytheon, „moderne, mature, puternice, cu capacitatea de a zbura ore întregi, de a-şi schimba brusc cursul la comandă şi de a trimite o imagine a ţintei către centrul de comandă înainte de a lovi cu acurateţe ţinta”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img