spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăExterneRusia se ceartă cu Siria: Am investit mult, Bashar al-Assad să ne...

Rusia se ceartă cu Siria: Am investit mult, Bashar al-Assad să ne asculte și are sanșa de a ieși

-

Rusia a recomandat, joi, Administraţiei Bashar al-Assad, aflată la putere în Siria, să respecte planul de încetare a focului care ar urma să fie instituit, Moscova promiţându-i liderului de la Damasc că poate scăpa cu demnitate.

„Rusia a investit foarte mult în criza din Siria, la nivel politic, diplomatic şi acum chiar militar”, a declarat Vitali Ciurkin, ambasadorul rus la Naţiunile Unite.

- Advertisement -

„Prin urmare, am vrea că preşedintele usia să ţină cont de aceste aspecte”, a adăugat Ciurkin într-un interviu acordat ziarului Kommersant.

„Am auzit declaraţiile preşedintelui al-Assad la televiziune… Sigur că Administraţia de la Damasc nu ignoră eforturile diplomatice depuse de Rusia… Există discuţii despre o încetare a focului, despre o încetare a ostilităţilor în viitorul apropiat. Lucrăm intens la acest lucru”, a subliniat diplomatul rus.

- Advertisement -

„Dacă autorităţile siriene urmează calea Rusiei în soluţionarea acestei crize, au şansa de a ieşi din această situaţie cu demnitatea intactă”, a insistat Ciurkin.

Rusia este principalul aliat internaţional al Administraţiei Bashar al-Assad, susţinută regional de Iran.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img