Rusia: Persoanele care s-au însănătoșit de Covid-19 continuă să răspândească virusul timp de 90 de zile

0
88

Persoanele care s-au însănătoșit de Covid-19 continuă să răspândească virusul o perioadă destul de îndelungată, a avertizat șefa Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.), Anna Popova. Potrivit spuselor sale, în Rusia, această perioadă a fost calculată la 48 de zile, iar peste hotare, la 90 de zile, relatează RBK conform Vești din Rusia.

O persoană care a făcut Covid-19, boala provocată de noul coronavirus, poate reprezenta un pericol pentru cei din jur încă 90 de zile, pentru că ea continuă să răspândească virusul SARS-CoV-2, a declarat Anna Popova.

”Avem astfel de observații, s-au făcut și peste hotare, iar concluzia este că o persoană vindecată răspândește virusul timp de maxim 90 de zile. Observațiile noastre indică, în prezent, până la 48 de zile în Rusia, iar, în străinătate, se ajunge și la 90 de zile”, a spus ea la ședința Prezidiului Academiei de Știință a Rusiei.

Popova a precizat că purtătorul de virus poate să nu prezinte nici un fel de simptome. ”O persoană poate să nu prezinte simptome, să aibă sângele curat și toți indicatorii în regulă, dar tot răspândește virusul, din nas”, a explicat ea.