spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăExterneRusia NU ARE NICI o șansă să anuleze excluderea de la Jocurile...

Rusia NU ARE NICI o șansă să anuleze excluderea de la Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale

-

Rusia, exclusă luni pentru patru ani de la Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale de către Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), nu are ”nicio şansă” de a câştiga în apel, a declarat pentru AFP şeful Agenţiei ruse antidoping (RUSADA), Iuri Ganus, transmite Agerpres.

- Reclama -

”Nu există nicio şansă de a câştiga în faţa unui tribunal”, a spus Iuri Ganus, Rusia putând face apel la Tribunalul de Srbitraj Sportiv (TAS).

Potrivit lui Ganus, Consiliul de Supraveghere al RUSADA va decide pe 19 decembrie dacă se va înainta apel la decizia AMA/WADA. ”Este o tragedie. Sportivii curaţi îşi văd astfel drepturile limitate”, a punctat Ganus.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a decis luni să excludă Rusia de la Jocurile Olimpice şi de la toate Campionatele Mondiale timp de patru ani, pentru a sancţiona astfel falsificarea datelor controalelor efectuate de laboratorul de la Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei la finalul şedinţei Comitetului Executiv, desfăşurată la Lausanne.

În urma acestei decizii, Rusia nu va putea fi prezentă cu delegaţii proprii la JO de vară de la Tokyo, din 2020, şi nici la Olimpiada de iarnă de la Beijing, din 2022.

Comisia de revizuire a conformităţii (CRC) a recomandat, între altele, excluderea drapelului Rusiei de la JO şi de la toate Campionatele Mondiale timp de patru ani, cu posibilitatea prezenţei sportivilor ruşi la aceste competiţii sub drapel neutru.

Potrivit raportului CRC, Rusia ar fi înlăturat „sute” de rezultate suspectate ale testelor antidoping din fişierele sale trimise transmise Agenţiei Mondiale Antidoping la începutul anului, transmiterea acestor date fiind o condiţie necesară pentru ridicarea sancţiunilor anterioare împotriva Agenţiei ruse antidoping (RUSADA), aflată în centrul unui sistem instituţionalizat de dopaj între 2011 şi 2015.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img