Trei semne interesante ale mișcărilor rusești: șef al OMV a fost numit
vineri seara asta un om al rușilor, MC Donald s România va fi preluată de un oligarh rus, iar în Bulgaria șase companii strategice au fost achiziționate de un apropiat al oligarhului rus Konstantin Malofeev,om de încredere al lui Putin și sponsor al separatiștilor ruși din Ucraina.

Un rus va cumpăra de la americani restaurantele McDonald’s din România. După ce vor fi preluate, vor funcţiona ca franciză. Adică rusul, a cărui identitate este necunoscută pentru moment, va trebui să le vireze americanilor un procent din vânzările fiecărui restaurant McDonald’s din România.

Șase companii strategice care au aparținut bancherului fugitiv Țvetan Vasilev, anchetat pentru furtul de căteva miliarde euro ce a stat la baza falimentului băncii KTB, au fost vândute contra sumei de 1 euro companiei LIC 33 înregistrată în Luxemburg. Noii proprietari au promis plata unor datorii în valoare de 900 de milioane de euro. În prima sa reacție, guvernul bulgar a cerut ca investitorii să dovedească proveniența banilor, transmite Radio Europa Liberă.

Printre cele 6 companii se află cea mai mare Companie de telecomunicații bulgară Vivacom, fabrica de materiale explozibile Dunarit Russe, uzina pentru reparații de avioane Avionams”Plovdiv și canalul de televiziune TV7.

Singurul proprietar al LIC 33, belgianul Pier Louvrier, a avut afaceri comune cu oligarhul rus Konstantin Malofeev, apropiat al lui Putin și sponsor al separatiștilor ruși din Ucraina.

Este așteptată reacția Agenției de securitate națională întrucât o parte din cele 6 companii au o legătură directă cu apărarea națională. Schimbarea propiretății necesită și aprobarea organelor de control financiar.

Aflat în Serbia, bancherul fugitiv Vasilev a declarat că nu cunoaște cumpăratorii.

Louvrier a negat orice legaturi cu guvernul sau cu oameni de afaceri ruși. Soția și fiica sa sunt rusoaice, el a petrecut ultimii ani la Moscova unde a avut faceri comune cu oligarhul Malofeev care se află pe lista de sancțiuni pentru sprijinul acordat separatiștilor ruși din Ucraina.

Din echipa lui Louvrier fac parte trei foști ofițeri francezi. Site-ul de investigații Bivol constată că în acest caz nu poate fi vorbă de o operațiune ruso-franceză ci de participarea intenționată sau nu în schimbul unor onorarii importante la asigurarea de acoperire pentru invazia economică a lui Putin în Bulgaria.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?